Voorlichting tijdens de Coronacrisis

Tijdens de Coronacrisis kunnen de voorlichtingsavonden helaas niet doorgaan. In plaats daarvan is hier een link naar de dia’s van onze voorlichtingsavond die we hebben ingesproken. Deze dia’s zijn ook zonder ingesproken tekst beschikbaar, zowel voor de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk als de gemeente Berkelland. Daarnaast kun je de filmpjes van de Online Verloskundige bekijken. Zij geven via hun YouTube-kanaal algemene informatie over zwangerschap en de bevalling. Het kan zijn dat sommige dingen in ons VSV anders verlopen. Daarnaast zijn we gestart met interactieve webinars die in 2022 elke twee maanden georganiseerd worden, zie de homepage.

Directe links naar de verschillende voorlichtingen tijdens de Coronacrisis:

Voorlichtingsavond bevalling en kraamperiode

Let op! Deze informatie is tot nadere berichtgeving wegens Corona niet van toepassing!

Het VSV Oost Achterhoek organiseert voorlichtingsavonden in Aalten, Borculo, Lichtenvoorde en Winterswijk.

U bent van harte welkom samen met uw partner één van deze avonden bij te wonen.

De avonden beginnen om 19.30 en duren ongeveer twee uur. Tussendoor is er een korte pauze voor een kopje koffie of thee.

Tijdens de avond vertellen een verloskundige, gynaecoloog of klinisch verloskundige en kraamverzorgster u over de bevalling en de kraamperiode erna. Afhankelijk van uw situatie kan u thuis of in het ziekenhuis bevallen. De verloskundige legt uit hoe een “normale” bevalling verloopt. Zij vertelt hoe u merkt dat een bevalling is begonnen, wat normaal is om te voelen en wat u het beste kan doen om de weeën op te vangen. Ze bespreekt ook op welke manier(en) u kan bevallen. Na de pauze vertelt een gynaecoloog of klinisch verloskundige waarom sommige zwangeren in het ziekenhuis moeten bevallen en hoe dan een bevalling verloopt. Ook de mogelijkheden van pijnstilling in het ziekenhuis worden uitgelegd. De kraamverzorgster legt tot slot uit welke rol zij heeft tijdens en na de bevalling.

Voor een goede organisatie van de avonden is aanmelding noodzakelijk. Via deze link komt u in de aanmeldmodule.